fbpx
Сьогодні
09:24 16 Сер 2018

Захід взяв курс на розвал Росії після зустрічі Трампа і Путіна, - політолог

Країни Заходу ухвалили рішення про початок розвалу нинішньої Росії на окремі державні утворення.

Про це пише у Facebook російський політолог Андрій Окара.

За його словами, на Заході довгий час була думка, що нинішнє протистояння з Росією можна припинити, якщо допомогти прийти до влади в РФ іншій людині, на заміну "кривавому диктатору".

"Якщо поганого Івана, Сталіна, Андропова або Путіна поміняти на хорошого Путіна (а краще Горбачова, Єльцина або Медведєва), то, можливо, не все втрачено – з новим хорошим Путіним країна знаходить надію, Perestrojku, і перестає бути частиною осі зла", – описує політолог думки західних аналітиків.

Проте, на Заході була й інша думка: "Росія – така погана зовсім не тому що на чолі стоїть поганий Путін. Вона така в силу своєї природи – вона невиліковна, вона просто приречена, що на чолі буде поганий цар".

Тому, за його словами, низка політичних діячів цілком реально оцінювали варіант розвалу Росії.

"Такий сценарій має, як мінімум, два негативні стратегічні наслідки: проблеми з контролем над російською ядерною зброєю і можливе посилення Китаю – за рахунок Сибіру", – пише політолог.

За словами Окари, після зустрічі Путіна і Трампа в Гельсінкі західне ставлення до Росії остаточно перейшло до фази початку ліквідації РФ.

"Маркером тут може служити історія з новими санкціями і історія з Північним Потоком-2, яка, втім, ще не завершена. Ну а також – історія з раптовим поворотом у справі Скрипалів. Схоже, деактуалізацію (розвал Росії, – ред.) будуть робити через повний економічний колапс. І такий ось результат зустрічі двох президентів вималювався лише зараз", – зазначив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: