fbpx
Сьогодні
16:35 16 Сер 2018

В Україні хочуть збудувати залізницю протяжністю до Китаю

Фахівці запропонували побудувати високошвидкісну залізницю з Китаю до Європи через Україну.

Про це заявив президент асоціації "Високошвидкісні магістралі" Віктор Мироненко на круглому столі в рамках ініціативи "Один пояс – один шлях", передає "Сегодня".

Магістраль, за задумом авторів ідеї, з'єднає Піднебесну із сімома державами – Казахстаном, Узбекистаном, Туркменістаном, Азербайджаном, Грузією, Україною і Польщею.

Загальна довжина залізничного коридору має становити 5100 км (без урахування морських відрізків), що на 200 км коротше Євразійського сухопутного моста через Китай – Казахстан – Росію – Білорусь – Польщу, яким зараз проходять контейнери з Китаю до Євросоюзу.

"Ці 200 км дозволять заощадити як мінімум 4,5 млрд доларів при середній вартості 1 км високошвидкісної залізниці в 21 млн доларів", – каже Мироненко.

Згідно з представленою презентацією, високошвидкісну магістраль планують задіяти для пасажирських і вантажних перевезень.

Прогнозні дані вантажо- і пасажиропотоку під час дискусії не озвучувалися. Проект поки є лише концепцією і вимагає техніко-економічного обґрунтування.

Дорога в Китай

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: