fbpx
Сьогодні
10:32 16 Сер 2018

Україна не поверне Донбас цьогоріч, бо в Москву вже бігають посланці з бажанням "домовитися", - Гримчак

Україна не зможе повернути Донбас цього року, оскільки в країні фактично почалася передвиборча кампанія, і низка політиків почали просити росіян про підтримку.

Про це "Апострофу" розповів заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак.

"Знаєте, близько року тому я сказав, що вони підуть з Донбасу в цьому році. В принципі, надія у мене ще залишається, але недавно зрозумів, чому цього може не статися. Навіть не стільки зрозумів, скільки дізнався", – сказав він.

За його словами, причиною тому майбутні вибори в Україні.

"Тому що в Москву з України побігли посланці з приводу того, що "ми про все домовимося, тільки підтримайте нас на виборах". У мене є інформація, що деякі наші кандидати та їхні посланці так зробили", – сказав він.

На думку Гримчака, таких людей можна вичислити за лозунгами про "мир за будь-яку ціну".

"Найчастіше це просто балачки про те, що нам потрібен мир, у мене є покроковий план тощо. Але в разі спроби розглянути ці кроки і зрозуміти деталі, тобі в кращому випадку відповідають, що це секретна інформація і ведуться переговори. Тому, думаю, росіяни будуть продовжувати тримати Донбас як мінімум до виборів президента, а як максимум – до виборів в парламент", – прогнозує заступник міністра.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: