fbpx
Сьогодні
15:43 16 Сер 2018

Світовий банк надасть Україні гарантію на $650 млн для проведення реформ

Світовий банк готовий надати Україні гарантію на отримання кредиту в $650 млн для проведення реформ в країні.

Про це повідомляє прес-центр Світового банку в Facebook.

"На прохання уряду України Світовий банк здійснює підготовку гарантійної операції на підтримку основних реформ для економічного зростання, фіскальної сталості та покращення урядування", – зазначається у повідомленні.

Після завершення підготовки та затвердження операції, Україні отримає гарантію від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму $650 мільйонів, яка допоможе запозичити близько $800 мільйонів на зовнішніх ринках.

Проте, для того, щоб нова операція Світового банку стала можливою, необхідно підтвердження завершення всіх дій щодо розпочатих реформ.

"В цьому контексті критичним є набуття чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функціонування фінансового сектору в Україні"(N8331д) та Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування" (N6027д), які були прийняті Верховною Радою України у липні 2018р", – йдеться у повідомленні.

Крім того, Світовий банк вважає критичним важливим отримання від МВФ чергового траншу.

"Світовий банк закликає уряд України завершити всі необхідні дії щодо розпочатих реформ та досягти угоди з МВФ щодо Четвертого перегляду програми кредитування", – говориться у повідомленні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: