fbpx
Сьогодні
09:01 16 Сер 2018

"Готуйте попкорн": Гандзюк майже впевнена, що її замовили правоохоронці

Катерина Гандзюк

Херсонська активістка Катерина Гандзюк, яку невідомий облив кислотою в обличчя, заявила, що її швидше за все замовили силовики.

Про це вона розповіла "Українські правді".

"Я майже переконана, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна", – сказала вона.

Вона пояснила, що коли тільки стала чиновником у місцевій раді в листопаді 2016 року, вже тоді копи відверто зливали злочинцям усі їхні розмови.

"Як тільки я стала чиновником, у листопаді 2016 року, ми приймали справи і ставали свідками жахливих зловживань і злочинів. Правоохоронці – перші люди, з ким ми спілкувалися, і говорили, що треба наводити лад. На жаль, об'єкти наших розмов дізнавалися про таке спілкування за лічені хвилини, тому це просто не мало сенсу", – розповідає член міськради.

За словами Гандзюк, від правоохронців вона також отримувала погрози і попередження.

"Вони підсилали до мене достатньо близьких мені людей з пропозиціями. Зараз я не можу говорити про всі деталі, це може завадити слідству. Але готуйте попкорн, повірте, буде дуже цікаво",-  обіцяє жінка.

Як повідомлялося, 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Юрист Масі Найєм повідомив згодом у Facebook, що в активістки хімічний опік обличчя, шиї, тулуба, верхньої кінцівки 40% III-II ступеня.

Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Гандзюк як хуліганство, потім перекваліфікували на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще пізніше – на замах на вбивство.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того, вона говорила про зловживання міської влади Херсона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: