fbpx
Сьогодні
Відео 13:50 16 Сер 2018

Голова Миколаївщини на повному серйозі розповів археологам про Конана-варвара, який жив в Україні

Голова Миколаївської області Олексій Савченко побажав археологам знайти міфічне Золоте Руно і артефакти часів Конана-варвара, вигаданого персонажа.

Про це він сказав на показі давньогрецької ритуальної посудини, яку підняли з дна акваторії Кінбурнської коси.

Знахідку археологи презентували в Миколаївському краєзнавчому музеї.

"Ця знахідка свідчить про те, що, може, Миколаїв ще раз доведе, що це історичне місто. І взагалі те, що відбувалося у нас, це не просто з тих часів, коли був і Конан, про якого згадував Арнольд Шварценеггер, з нашим Диким Садом, а ще й багато-багато того, що ми можемо показати світу", – сказав він.

Проте, на цьому він не зупинився і сказав, що сподівається, що наступною знахідкою археологів буде Золоте Руно (фантастичний предмет з грецьких міфів).

Сама же посудина, яку знайшли археологи, дійсно унікальна. Її датували п'ятим століттям до нашої ери, належала ця посудина грекам. За попередньою інформацією, вона була призначена для ритуального розпивання вина – з неї спеціальним черпаком розливали напій всім охочим на масових міських святах.

Так стародавні греки показували єдність народу.

Нагадаємо, Олексій Савченко відомий тим, що під час конкурсу на посаду очільника області примудрився зробити мінімум 16 помилок у заяві, але все одно виграв конкурс.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: