fbpx
Сьогодні
14:42 15 Сер 2018

Росія нарощує потужне військо вздовж узбережжя Арктики, - комітет оборони Британії

У Великій Британії б'ють на сполох через нарощування групи військ Росії вздовж узбережжя Арктики.

Про таку загрозу йдеться у доповіді під назвою "Тонкий лід" комітету з оборони в палаті громад британського парламенту, пише Mirror.

"Танення арктичного льодового покриву, через глобальне потепління, розкрило такі природні ресурси, як нафта і мінерали. Танення льодовиків допомогло зробити арктичний регіон більш доступним для суден", – йдеться у матеріалі.

Так, Росія проводить стратегічні бомбардувальні польоти над північним повітряним простором та встановила ракети дальнього радіусу дії і системи ППО. Крім того, там наявні чисельні і добре озброєнні піхотні війська.

У доповіді також наголошується про "помітне зростання військово-морської активності" РФ.

"Це виходить за рамки оборонної позиції і має бути предметом стурбованості, враховуючи агресивну поведінку Росії", – зазначили у парламенті Британії.

З іншого боку, фінансування Королівської морської піхоти, навченої арктичної війні, неодноразово скорочувалося Консервативною партією Британії і це ставить країну у невигідне положення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: