fbpx
Сьогодні
19:35 15 Сер 2018

"Негайно і без будь-яких умов": в ООН закликали Росію звільнити Сенцова

Четверо спецдоповідачів ООН закликали російську владу негайно і без будь-яких умов звільнити українського режисера Олега Сенцова.

З такою заявою виступили спеціальний доповідач ООН з питання про заохочення і захист права на свободу поглядів та їхнє вільне висловлення Девід Кей, спеціальний доповідач з питання про право кожної людини на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я Дайніус Пюрас, спеціальний доповідач з питання про становище правозахисників Мішель Форст і спеціальний доповідач з питання про позасудові страти, страти без належного судового розгляду або довільні страти Агнес Калламар, повідомляє центр новин ООН.

"Життя Сенцова – у неминучій небезпеці. Його голодування стало наслідком судового розгляду і вироку, які не відповідають міжнародному праву. Ми настійно закликаємо російську владу в терміновому порядку і без будь-яких умов звільнити його", – йдеться у заяві.

Спецдоповідачі нагадали, що український кінорежисер, який неодноразово заявляв про те, що окупація Криму Росією незаконна, був заарештований російською владою у травні 2014 року і засуджений до 20 років позбавлення волі. При цьому його судили як російського громадянина, визнавши винним у причетності до тероризму.

"Три місяці тому він оголосив голодування на знак протесту проти ув'язнення 64 українців, яке він вважає політично мотивованим", – підкреслили спецдоповідачі.

Правозахисники закликали владу РФ негайно забезпечити Сенцову доступ до належної медичної допомоги та надавати її тільки з відома засудженого.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: