fbpx
Сьогодні
16:48 15 Сер 2018

Інфраструктура в Україні зношена на 90%, мінімум тисяча мостів в аварійному стані

Зношеність інфраструктури в Україні досягла колосального розміру – до 90% всіх об'єктів мають пройти ремонт або повну заміну.

Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі "112" каналу.

Так, на балансі Укравтодору після проведеної реформи з 1 січня цього року перебуває близько 6 тисяч мостів, з них тисяча – в аварійному стані і ще 2,5 тисячі вимагають ремонту.

"Це серйозний виклик перед країною, так як ці мости більшою мірою є стратегічними, які поєднують не просто населені пункти, а й цілі магістральні напрямки в країні", – підкреслив міністр.

Також він додав, що ще близько 10 тисяч мостів знаходяться на балансі областей і міст, проте не повідомив у якому вони стані.

За словами міністра, протягом минулих двох років Укравтодор відремонтував капітальним чином більше 60 мостів, а 200 мостів – поточним і середнім ремонтом.

Загалом програма відбудови українських мостів до 2022 року передбачає інвестиції в розмірі 1 млрд доларів, тобто 25 млрд гривень.

"З 1 січня ми отримали Дорожній фонд – це 32,5 млрд гривень виключно на дорожню галузь. Наступного року ця сума буде збільшена до 75% акцизу з пального . Це буде близько 50 млрд гривень. І в 2020 році 100 % акцизу піде в Дорожній фонд, що означає більше 65 млрд гривень фінансування на дороги і мости, починаючи з 2020", – сказав він.

Загалом міністр оцінює зношеність інфраструктури в Україні в 90%.

Як повідомлялося, Укравтодор оцінює вартість капітального ремонту всіх доріг, які сполучають населені пункти по всій території України, у 2 трлн гривень.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: