fbpx
Сьогодні
18:27 14 Сер 2018

В Україні можуть зменшити мито на брендовий одяг

У Верховну Раду внесли законопроект, який повинен спростити процедуру ввезення та вивезення з України одягу та сировини для її виготовлення.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

У пояснювальній записці говориться, що метою законопроекту є здешевлення вартості одягу імпортного виробництва на території України, а також збільшення виробництва українських тканин та одягу з одночасним зниженням кінцевої вартості готової продукції.

У документі також наголошується, що в даний час діють досить ускладнені митні процедури по ввезенню для вільного обігу імпортної брендового одягу в Україні або вивезення брендового одягу українських виробників для вільного обігу за кордон.

У зв'язку з цим, законопроект пропонує знизити пільгові ставки мита на текстильні матеріали та текстильні вироби. Також пропонується брендовий одяг, який  імпортується в Україну або експортується з України для вільного обігу, внести до переліку товарів, до яких не застосовуються заходи, пов'язані з призупиненням митного оформлення.

Нагадаємо, що в 2017 році обсяги імпорту текстильних виробів перевищили обсяги експорту на $1162,6 млн або майже у 2,1 рази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: