fbpx
Сьогодні
10:50 14 Сер 2018

Путін тисне на Україну, аби отримати воду для Криму, - Жебрівський

Павло Жебрівський, фото УНІАН

Блокада морських портів України в Азовському морі – це тиск з боку Росії задля вирішення проблеми питної води в Криму.

Про це екс-голова Донеччини Павло Жебрівський сказав в ефірі "112 Україна".

"Путін таким чином хоче натиснути на Україну, щоб отримати, в першу чергу, воду для Криму. Міст вони який-не-який збудували, транспорт ходить, через рік-два будуть залізничні колії, але основна проблема – це вода", – сказав він.

За словами екс-голови Донецької області, існує необхідність військового супроводу торговельних суден в Азовському морі, а також звернення за допомогою до міжнародних партнерів.

"Через це в України є проблема з приводу того, що немає у нас там військового флоту. У нас є деякі катери броньовані. Я думаю, нам потрібно звертатися до міжнародників, ті ж США на наступний фінансовий рік виділили 250 млн дол. на фінансову допомогу, я думаю, що в першу чергу ми маємо супроводжувати торговельні судна, які йдуть у порти "Маріуполь" і "Бердянськ", нам якраз потрібні бронекатери та інша техніка, щоб забезпечити військовий супровід", – заявив Жебрівський.

Як повідомлялося, протягом останніх трьох місяців активність Росії в Азовському морі значно зросла. Росіяни не дозволяють торговим суднам, які прямують в українські порти і які виходять з них, безперешкодно проходити через Керченську протоку.

Зокрема, 15 липня в Азовському морі Росія затримувала для огляду 148 суден.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: