fbpx
Сьогодні
13:42 14 Сер 2018

Енергокомпанії Ахметова закладають в тарифи дешеве вугілля за ціною антрациту, - Герус

Енергетичні компанії мільярдера Ріната Ахметова закладають в тарифи дешеве вугілля, яке в балансі представляють як антрацит (найвищий сорт вугілля).

Про це пише голова Асоціації споживачів електроенергії та комунальних послуг Андрій Герус.

Він прокоментував статтю від журналістів "Наші гроші" проте те, що до України за останній рік імпортували лише 3% антрациту.

"Ще варто добавити, що антрацит – це вже менше 20% наших потреб в енергетичному вугіллі. Решта 80% – це марка Г, а понад 3/4 цього вугілля видобуває ДТЕК Ахметова", – зазначив Герус.

Проте, 80% цього вугілля закладається у тариф на електроенергію по схемі "Роттердам+" – за ціною якісного антрациту.

"Чи можуть так зробити українські виробники картоплі, м`яса, зерна, борошна, огірків, помідорів, хліба, молока, сиру? Чи можуть всі інші українські виробники продавати свій товар по цінах Goodwine? Звісно, ні. Таке можна тільки Ахметову", – зазначив експерт.

Він також нагадав, що влада дозволила йому експортувати електроенергію до Угорщини дешевше, ніж його компанію продають українцям.

"До речі, чув що осінню можуть знову підняти ціну на електроенергію. Ви не повірите, як і півроку тому – для підвищення зарплат працівникам, для сотень тисяч трудових колективів та їх сімей", – додав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: