fbpx
Сьогодні
17:00 13 Сер 2018

В Україні розкрадається до 70% грошей, які виділяють на політичні "ботоферми"

Політичні "боти" в соціальних мережах не є ефективним інструментом в Україні.

Про це заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін сказав в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, в Україні вже розпочався сезон політичних "ботів" у соцмережах.

"Зараз, коли ще досить далеко до виборів, усі відмічають, що боти додаються до друзів, потихеньку. А восени чи на початку зими цим акаунтам вже буде більш як півроку, вже якісь новини постять, стрічка не порожня, якісь є фоточки, – і вони вже спокійно братимуть участь у дискусії…", – зазначив він.

На зауваження про те, що ці акаунти неякісні, і бота завжди видно, Золотухін сказав, що все залежить від відповідного фінансування.

"Тобто, люди вкладають в масштаб, щоб це була велика мережа. Якщо ти хочеш, щоб це була мережа із близько 1000 акаунтів, то можна звернутися, наприклад, до студентів, дати їм – умовно 50-ти людям – по 200 гривень, по 10 акаунтів кожен зробив, – і все, в тебе вже мережа є. І так роблять. Але ж, об'єктивно, людина за 200 гривень не буде працювати нормально. Тому така якість акаунтів", – пояснив він.

Крім того, більшість коштів, які політики виділяють на формування "ботоферм" просто розкрадаються у нечуваних масштабах.

"На щастя для нас, у більшості своїй ці інвестовані кошти не доходять до реалізації. Частина з них спокійно крадеться. Десь 50-70% цих коштів вони крадуть", – сказав заступник міністра.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: