fbpx
Сьогодні
Відео 15:52 13 Сер 2018

У мережі показали випробування нового танку Т-72 АМТ українського виробництва

В Україні відбулися випробування танку Т-72 АМТ, який виготовили на Київському бронетанковому заводі.

Про це пише у Facebook директор Defense Express Сергій Згурець.

"На одному з військових полігонів ЗС України тривають випробування танку Т-72АМТ. Це глибока модернізація Т-72, "ашки". Модернізація охоплює усі складові – захищеність, мобільність, вогневі спроможності, командну керованість", – пише він.

В рамках модернізації на танк встановили прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, нічний приціл 1К13 з можливістю ведення вогню керованою ракетою "Комбат", двигун В-84-1 замість В-46, новий динамічний захист, радіостанцію Aselsan, навігаційну систему СН-3003 "Базальт". Також були встановлені колеса з гусеницями та відкидними щитками по типу танків Т-80.

На відео, яке було знято на полігоні, представлено один з етапів випробувань Т-72 АМТ – стрільба керованою ракетою "Комбат". Раніше такої можливості Т-72А не мав.

"Цікаво, що за цим етапом випробувань спостерігала військова делегація з Польщі. Окремі рішення, які були реалізовані фахівцями Київського бронетанковго заводу, полякам сподобалися. Тож є сподівання, що Т-72АМТ матиме як українські, так і міжнародні перспективи", – зазначає експерт.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: