fbpx
Сьогодні
18:16 13 Сер 2018

"Порушили усі попередні домовленості": син Стуса відмовився брати участь у створенні фільму про батька

Син українського поета та дисидента Василя Стуса – Дмитро Стус – заявив, що автори фільму про його батька порушили усі попередні домовленості, тому він не має наміру співпрацювати з ними надалі.

Про це Дмитро Стус повідомив у коментарі Громадському.

За його словами, близько року тому автори фільму звернулись до нього для консультацій.

"Приблизно рік тому, може менше, вони до мене звертались, я попросив сценарій, після прочитання сценарію я відмовився з ними співпрацювати, на цьому все. Я вважаю, неприйнятний сценарій – ні з етичних міркувань, ні з естетичних", – сказав Дмитро Стус.

Син поета наголосив, що його власне ставлення не зміниться "ні до режисерів, ні до фільму" за будь-яких умов, у тому числі за умови повернення до фільму сцен із Віктором Медведчуком, який був адвокатом Василя Стуса.

"Люди [автори стрічки] від мого імені поширили купу заяв… Мене просили поговорити з ними про проблематику, ми домовились, що все не буде вириватись з контексту. Але наскільки мені розповідають мої друзі і моя дружина, все це порушено. А з людьми, які порушують свої обіцянки, я нічого не маю спільного", – сказав Дмитро Стус.

"Можливо їм доведеться, щоб фільм не був піратський, звертатись до мене про авторські права [з проханням їх надати], але я й тоді не буду з ними говорити", – підкреслив син Стуса.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: