fbpx
Сьогодні
18:37 13 Сер 2018

Попри заборону: Google стежить за пересуванням користувачів

Багато сервісів Google на Android та iOS-пристроях зберігають дані про пересування користувачів, навіть якщо в налаштуваннях приватності відключена історія місцезнаходжень.

Про це свідчать результати дослідження агентства АР.

Вчені з Прінстонського університету підтвердили результати дослідження, проведеного журналістами агентства.

Здебільшого програми Google, зокрема карти, запитують у користувача дозвіл на те, щоб використовувати геолокацію. На сторінці підтримки Google йдеться про те, що користувач може відключити режим історію місцезнаходження в будь-який момент.

Однак журналісти АР з'ясували, що це не відповідає дійсності.

"Це неправда. Навіть якщо призупинити історію пересувань, деякі додатки Google автоматично зберігають дані про місцезнаходження за замовчуванням, без запиту", – йдеться у публікації.

Так Google зберігає знімок того, де користувач знаходиться, коли він просто відкриває додаток "Карти". Крім цього, автоматичні щоденні оновлення погоди на телефонах з операційною системою Android точно визначають, де знаходиться користувач.

Читайте також: Google Maps запустив нову функцію при поширенні геолокації
До того ж, деякі пошукові запити, які не мають нічого спільного із місцеположенням, на кшталт "комплекти для дітей", вказують точну широту та довготу, в якій перебуває користувач, та зберігають її в обліковому записі Google.

Проблема конфіденційності стосується приблизно двох мільярдів пристроїв, на яких запущено операційне програмне забезпечення Google Android, і сотні мільйонів користувачів iPhone в усьому світі, які використовують сервіси Google для пошуку.

итайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: