fbpx
Сьогодні
20:19 13 Сер 2018

Монополія: найбільша система грошових переказів посилила вплив в Україні

Зарубіжні системи грошових переказів забезпечили перерахування в Україну переказів на $1,02 млрд (в еквіваленті). При цьому велика частина – 56% валюти – була переведена через міжнародну систему Western Union.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ) за підсумками I півріччя 2018 року, передає Інтерфакс-Україна.

На другому місці – MoneyGram (23%). Система IntelExpress зайняла 9% ринку. А на інші чотири системи прийшлося 12%.

В Україні працює всього 7 систем переказу грошей, створені нерезидентами (3 системи з США, по 1 – з Грузії, Великої Британії, Канади та Азербайджану). Російські системи заборонені.

За межі України через ці сім систем було відправлено $139 млн. Лідером також є Western Union – 76% всіх коштів. У MoneyGram 20% ринку, а на решту 5 систем припадає лише 4% ринку.

В межах України ці системи переслали всього $0,8 млн.

Зазначимо, що в 2017 році серед систем, створених нерезидентами, в Україні лідирувала Western Union з такими показниками: на неї припадало 51,9% всіх транскордонних переказів в Україну і 74,2% – з України.

З урахуванням 28 систем грошових переказів, створених резидентами України, обсяг переведених в Україну переказів склав $1,209 млрд, з України – $140 млн.

Найбільше валюти надійшло з США (15%), Ізраїлю (13%) і Росії (10%). З Італії надійшло 8% коштів, а з Польщі – 7%. З України найбільше грошей пересилається в Росію (38%).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: