fbpx
Сьогодні
12:07 12 Сер 2018

Справа викрадення Драбинка: суд дозволив затримати Януковича

Печерський районний суд Києва дозволив затримання колишнього Президента Віктора Януковича як підозрюваного в організації викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) з метою тиску на екс-митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

Генеральна прокуратура продовжує розслідування кримінального провадження від 21 травня 2014 року, розпочатого за фактом перевищення службових повноважень колишніми високопоставленими чиновниками, а також командиром і заступником спецпідрозділу міліції "Грифон" при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (МП) Володимира, йдеться в рішенні суду від 31 липня.

Суд задовольнив клопотання і надав Генпрокуратурі дозвіл на затримання Януковича з метою приводу його в суд для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Рішення суду не підлягає оскарженню і втрачає чинність 31 січня 2019 року.

Нагадаємо, слідство ГПУ встановило, що у 2013 році очільники силових відомств та Янукович організували викрадення помічника патріарха Володимира – Олекандра Драбинка задля зміни керівництва УПЦ МП.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: