fbpx
Сьогодні
22:51 12 Сер 2018

Адвокат Медведчука погрожує через суд заборонити фільм "Стус"

У разі виходу в прокат фільму "Стус" ("Птах душі") з недостовірною інформацією про Віктора Медведчука адвокат лідера "Українського вибору" Ігор Кириленко погрожує через суд заборонити демонстрацію фільму.

Про це він заявив на сайті "Український вибір".

"Віктор Медведчук завжди виступав і виступає за збереження історичної правди, об'єктивне висвітлення історичних фактів. Настійно рекомендую засобам масової інформації і окремим громадянам не поширювати недостовірну, брехливу інформацію про Віктора Медведчука, а особам, які пов'язані зі зйомками фільму "Стус" ("Птах душі"), утриматися від дій, спрямованих на поширення такої інформації про Віктора Медведчука", – написав адвокат.

Адвокат ще й звинуватив Гройсмана у бажанні пропіаритися та помститися Медведчуку.

"Цілком очевидно, що головним мотивом запровадження цензури і відпрацювання політичного замовлення є бажання Гройсмана попіаритися на цій темі напередодні прийдешніх виборчих кампаній. Важливими є і мотиви особистої помсти Віктору Медведчуку за його принципову і системну критику антинародної діяльності Кабінету міністрів і самого Гройсмана – одного з найбільш бездарних і профнепридатних прем'єрів за всі роки незалежності України, діяльність якого призвела до колапсу всіх без винятку сфер життєдіяльності країни", – вважає адвокат Медведчука.

Напередодні актор Геннадій Попенко написав у Facebook, що з фільму "Стус" вирізали сцену фінального судового засідання над поетом-дисидентом, адвокатом якого був Віктор Медведчук. За його інформацією, це сталося нібито через дзвінки з адміністрації Медведчука до творчого колективу фільму з вимогою прибрати всі згадки про нього.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству культури та Державному агентству з питань кіно розібратись у ситуації навколо фільму про Василя Стуса.

Пізніше знімальна група фільму "Стус" заявила, що cцену з Медведчуком буде дознято.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: