fbpx
Сьогодні
15:12 11 Сер 2018

ЄС схвалив ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд України

Ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд в Україні відповідає міжнародним зобов'язанням країни, інтересам її громадян і компаній та є позитивним зрушенням.

Відповідну заяву зробила речниця Європейської служби зовнішніх справ.

"Прийняття Україною закону з метою створення Вищого антикорупційного суду є позитивним кроком у відповідності з міжнародними зобов'язаннями і на користь українським громадянам та бізнесу", – йдеться у заяві.

Як зазначається, це знаменує собою значний крок у вирішальній боротьбі з корупцією в Україні, що є ключовим компонентом Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, та виконання зобов'язань, взятих Києвом під час саміту Україна-ЄС 9 липня у Брюсселі.

ЄС підкреслює необхідність того, щоб усі антикорупційні інституції були повністю незалежними та виконували свої завдання, не маючи неналежного впливу.

"Ми з нетерпінням очікуємо, що суд буде повністю функціонувати до кінця року, оскільки це намір влади. На сьогодні важливо те, що його підтримуватиме країна і її народ у боротьбі з корупцією. Європейський Союз готовий підтримати цей процес", – наголошується у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: