fbpx
Сьогодні
21:04 11 Сер 2018

Топ-6 продуктів, які не можна їсти перед сном

Вечеря – один з основних прийомів їжі. Однак із підбором продуктів потрібно бути обережними, щоб не нашкодити організму.

Про це пишуть на сайті "Моє здоров'я!".

Експерти склали список продуктів, які можуть перевантажити організм і зіпсувати процес сну.

Паста. Це не означає, що вам потрібно повністю виключити пасту зі свого раціону. Вона є важливим джерелом вуглеводів, а також чудово підходить для обіду. Якщо з'їсти її на вечерю, це може спричинити відчуття важкості, яке заважатиме заснути та нормально відпочити. Через високий вміст калорій паста може впливати на виникнення метаболізму і набирання ваги.

Морозиво. У цьому десерті багато насичених жирів, цукру та доданих інгредієнтів, які не найкраще впливають на якість сну та вагу. Після однієї порції може виникнути здуття. Також воно надмірно збуджує нервову систему. Морозиво перешкоджає нормальному відпочинку, бо підвищує рівень глюкози.

Сир. Хоча він не шкідливий, така їжа може спричиняти відчуття важкості в шлунку та проблеми зі сном. У сирі міститься тирамін – амінокислота, яка може знизити вироблення гормонів, що регулюють сон. Організму важко перетравити жири, які є в сирі, що призводить до запальної реакції в шлунку.

Пряні приправи. Спеції та соуси мають смак, який може додати стравам особливої нотки. Та якщо вам хочеться чогось гострого, краще приготувати це на обід. Пряна їжа призводить до запалення слизової оболонки шлунка та підвищує ризик появи розладів травлення. Також може виникнути відчуття печіння та біль у шлунку.

Цвітна капуста. Цей овоч корисний для організму і містить мало калорій. Але краще не їсти її ввечері, адже вона стимулює вироблення газів. Цвітна капуста на вечерю або перед сном утруднює травлення. Річ у тім, що вона містить багато жирів. У цьому продукті є сполуки, які стимулюють нервову систему та підтримують мозок в активному режимі. Коли людина почувається занадто енергійною та перезбудженою ввечері, це може спричиняти напади безсоння та проблеми зі сном.

Червоне м'ясо та ковбаси. У них міститься білок, який утруднює травлення та спричиняє проблеми зі сном. Через високий вміст калорій така їжа сповільнює метаболізм і може призвести до ожиріння.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: