fbpx
Сьогодні
13:49 11 Сер 2018

Манафорту надали кредит на $16 млн в обмін на посаду в уряді Трампа

Колишній радник Януковича і керівник президентської кампанії Трампа Пол Манафорт отримав понад 16 млн дол. кредиту від банку в обмін на допомогу очільнику цього банку в отриманні посади в уряді Трампа.

Про це на суді у справі про податкові злочини Манафорта заявив колишній банкір Federal Savings Bank Денніс Райко, повідомляє The Washington Post.

"Денніс Райко, старший віце-президент Federal Savings Bank у Чикаго, заявив, що його керівник, засновник і головний виконавчий директор банку Стівен Калк схвалив надання кредиту на суму 16 мільйонів доларів Манафорту, сподіваючись заручитися його підтримкою", – йдеться у повідомленні.

За словами Райко, його бос попросив зателефонувати Манафорту відразу після перемоги Трампа на виборах і запитати, чи розглядається кандидатура Калка на високі посади в Білому домі. Той розраховував на посаду міністра фінансів або міністра житлового господарства та міського розвитку.

"Мені було дуже незручно", – сказав Райко, додавши, що він не телефонував Манафорту.

Як повідомлялося, суд над Полом Манафортом розпочався 31 липня. Його, зокрема, обвинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади. Прокуратура в перший день слухань заявила, що Манафорт отримав з України принаймні 60 млн доларів, які він приховав від оподаткування.

Засідання проходить у федеральному окружному суді Александрії, штат Вірджинія. Очікується, що перший етап слухання триватиме три тижні. У вересні під час слухань у іншій справі Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: