fbpx
Сьогодні
18:25 11 Сер 2018

Офіційна заява знімальної групи фільму "Стус": cцену з Медведчуком буде дознято

Знімальна група фільму "Стус" про українського поета і дисидента заявила про намір дозняти сцену суду, у якій фігуруватиме Віктор Медведчук.

Про це йдеться у відповідній заяві, оприлюдненій на Facebook.

"Розуміючи суспільну значущість теми, з огляду на кількість прохань з боку громадськості повернути сцену до фільму, ми за останню добу зібрали продюсерську групу, щоб розглянути можливість вшанувати суспільний запит за присутність у художній картині про поета епізоду суду за участю його адвоката… Найближчим часом сцену буде дознято, про що ми повідомимо медіа окремим прес-релізом", – йдеться у зверненні.

У заяві зазначається, що сцена суду була видалена разом з іще двома десятками сцен: "Ми визнаємо, що, видаляючи з останнього драфту сценарію серед іншого і цю сцену, ми не достатньо відповідально підійшли до аналізу її значущості для суспільства".

У групі пояснили, що усвідомлювали: картина виходитиме в прокат у розпал передвиборчої кампанії, тому "не хотіли робити пам'ять про велику людину інструментом політичних впливів та аргументів".

Творча команда фільму наголошує, що передусім ставила за мету розкрити постать українського поета та дисидента, популяризувати його ім'я серед тієї частини української громадськості, яка не надто активно цікавилась його фігурою і значенням в українській історії.

"Ми вдячні українцям за увагу до нашого проекту і впевнені, що з такою силою громадянського суспільства, як в Україні, ми здатні перемогти будь-які негаразди", – йдеться у заяві.

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА ЗНІМАЛЬНОЇ ГРУПИ ФІЛЬМУ "СТУС"Друзі!Створюючи біографічний фільм "Стус" ми перш за все ставили собі…

Posted by Заборонений / Художній фільм про Василя Стуса on Saturday, August 11, 2018

Напередодні актор Геннадій Попенко написав у Facebook, що з фільму "Стус" вирізали сцену фінального судового засідання над поетом-дисидентом, адвокатом якого був Віктор Медведчук. За його інформацією, це сталося нібито через дзвінки з адміністрації Медведчука до творчого колективу фільму з вимогою прибрати всі згадки про нього.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству культури та Державному агентству з питань кіно розібратись у ситуації навколо фільму про Василя Стуса.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: