fbpx
Сьогодні
22:26 11 Сер 2018

200 годин і $2,5 тисячі: інструкція від NASA, як зібрати марсохід в домашніх умовах

На збірку такого апарата доведеться витратити не менш ніж 200 годин і $2,5 тисячі.

Про це йдеться на сайті NASA.

Після запуску марсохода "К'юріосіті" фахівці NASA створили його зменшену і спрощену версію під назвою "ROV-E". Вона призначена не для серйозних досліджень або запуску на інші планети, а для демонстрації базових принципів роботи справжнього марсохода і навчання студентів і школярів основам робототехніки.

Проте цей планетоход був побудований з дорогих і унікальних деталей і не годився для самостійної збірки іншими університетами та організаціями.

Тепер інженери створили нову, спрощену версію марсохода, призначену саме для самостійної збірки з використанням загальнодоступних матеріалів.

Незважаючи на помітно більш просту конструкцію, марсохід зберіг багато рис свого великого прототипу, в тому числі одну з його головних особливостей – підвіску типу rocker-bogie, завдяки якій апарат може пересуватися по складному рельєфу Марса.

Наприклад, він може долати перешкоди з висотою, в два рази перевищує діаметр колеса, зберігаючи при цьому контакт всіх коліс з поверхнею. Крім того, ця підвіска ефективно перерозподіляє вагу між сторонами апарату при подоланні перешкод.

Укладачі інструкції спеціально підбирали для марсохода деталі, які нескладно знайти. Наприклад, вони пропонують використовувати одноплатний комп'ютер Raspberry Pi і контролер Xbox для управління.

На Github інженери NASA виклали список з усіма необхідними деталями і магазинами, де їх можна знайти. Згідно з розрахунками, компоненти для марсохода обійдуться в $2,5 тисячі, а його збірка займе як мінімум 200 годин.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: