fbpx
Сьогодні
15:07 10 Сер 2018

"Загинув, як герой": у штабі підтвердили смерть українського розвідника

У штабі підтвердили загибель українського бійця на Донбасі, з яким вчора було втрачено зв'язок.

Про це на брифінгу розповів представник прес-центру ООС підполковник Анатолій Стельмах.

"На превеликий жаль він загинув, а тіло героя потрапило до рук окупантів, які безжалісно та безсоромно використали його для пропагування ідей руського миру та війни", – розповів Стельмах.

Загиблого звати Дмитро Михайлович Український, він народився та виріс на Донбасі і пішов воювати від самого початку вторгнення Росії в регіон.

"8 серпня у складі розвідувальної групи виконував розвідувальне завдання в так званій сірій зоні. Будучи командиром групи прикриття зрозумів, що потрапив у засідку, прийняв бій", – доповідає представник штабу.

Основна група, отримавши доповідь від Дмитра Українського про засідку, почала відхід, а він разом з побратимом, якому щойно виповнилося лише 19 років, вів бій з переважаючими силами противника.

Отримавши підтвердження, що основна група вже відійшла, він залишився і наказав  відходити 19-річному розвіднику.

"Молодший сержант Дмитро Михайлович Український загинув як герой. Пам'ять про нього завжди залишиться в серцях його побратимів", – сказав Стельмах

За мужність та героїзм в ході виконання бойового завдання Дмитра Українського представлено до державної нагороди посмертно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: