fbpx
Сьогодні
08:45 10 Сер 2018

У США закликають негайно звільнити журналіста Асєєва

Група Конгресу США з питань свободи преси закликає бойовиків на Донбасі негайно звільнити українського журналіста Станіслава Асєєва

Про це йдеться у заяві співголів групи, депутатів Палати представників Адама Шиффа та Стіва Чабота, повідомляє "Радіо Свобода".

Конгресмени висловили глибоку занепокоєність тим, що російська окупаційна адміністрація в Донецьку продовжує утримувати Асєєва з червня 2017 року.

"Асєєв писав для кількох українських ЗМІ та для місцевого бюро Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа, і був одним із кількох незалежних журналістів, які залишалися в підконтрольному сепаратистам регіоні, щоб надавати об'єктивну інформацію", – йдеться в заяві.

Також у Конгресі нагадали, що Асєєв на початку липня оголосив голодування й тому "його ситуація стає жахливою".

Нагадаємо, український журналіст і публіцист, який залишився у Донецьку після окупації і писав для українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, поки не зник на окупованій території. Певний час бойовики відмовлялися визнати факт викрадення Асєєва та через свою "поліцію" оголосили його в розшук як зниклого безвісти.

В середині липні терористи підтвердили, що Асєєв у них й "звинувачується" у "шпигунстві". За вчинення цього "злочину" йому загрожує ув'язнення терміном 12-14 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: