fbpx
Сьогодні
16:26 10 Сер 2018

ОБСЄ фіксує численні переміщення військових колон з РФ на Донбас

ОБСЄ зафіксувала численні порушення перемир'я з боку бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє Українська сторона СЦКК, передає штаб ООС.

"СММ ОБСЄ реєструє численні факти переміщення колон військових вантажівок через неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону у бік окупованих територій Донецької та Луганської областей", – йдеться у повідомленні.

Кількість обстрілів з боку збройних формувань РФ у порівнянні з початком так званого "хлібного перемир'я"зросла з 6-8 до щонайменше 30 випадків щодоби в останній тиждень.

А вже 9 серпня ворог відкривав вогонь по позиціях українських військових 45 разів, в тому числі тричі застосовував важке озброєння.

"Часто збройні формування РФ навмисне використовують присутність у зоні обстрілу цивільного населення. Як це було яскраво продемонстровано того ж 9 серпня під час обстрілу бойовиками позицій українських військових на КПВВ "Майорськ", де терористи відверто використали мирних громадян в якості "живого щита", – пише штаб.

Спостерігачі СММ змушені визнати, що, користуючись "перемир'ям", окупаційні війська будують опорні пункти в "сірих" зонах і доправляють на окуповані території нові потяги і вантажівки зі зброєю та боєприпасами.

Зокрема, 12 вантажівок "КАМАЗ-4310" з тентованими вантажними відсіками, перетнувши кордон, рухалися на Захід у 62 кілометрах від Донецька 7 серпня.

Цієї ж ночі у 59 км на Схід від Луганська виявлено колонну з 15 вантажівок військового типу та 6 БРДМ.

Іншу колонну у складі позашляховика, 6 "КАМАЗів" під тентом і одного з кунгом, що рухались так само у західному напрямку, помічено поблизу кордону близько опівночі.

"Враховуючи те, що вантажівки такого типу у збройних формуваннях використовуються переважно для перевезення боєприпасів та технічного майна, а вантажопідйомність того ж "КАМАЗ-4310″ становить 7 тонн, лише цими виявленими колонами за лічені години підрозділам окупантів було доправлено більше 200 тонн смертельного вантажу", – повідомляє штаб.

Водночас збройні формування РФ продовжують нарощувати кількість озброєнь та особового складу поблизу лінії розмежування.

Так, лише 6 серпня за межами виділених місць зберігання озброєння безпілотник ОБСЄ виявив 35 танків Т-72 поблизу селища Тернове та 10 танків Т-72 біля селища Покровка, Донецької області.

Того ж дня у вказаному районі спостерігачі ОБСЄ виявили розгортання збройними силами РФ радіолокаційної станції та вогневих засобів протиповітряної оборони.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: