fbpx
Сьогодні
09:07 10 Сер 2018

Ми на порозі масштабної екологічної катастрофи, - екс-міністр

Фото УНІАН

Україна стоїть на порозі масштабної екологічної катастрофи через будівництво нових гідроспоруд на Дніпрі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-міністр екології та природних ресурсів України Сергій Курикін.

"І коли ми говоримо про обміління річок і невиправдану експансію гідроенергетики, то це в повністю стосується і центральної України. У тій же програмі розвитку гідроенергетики до 2026 року передбачено будівництво нових гідроспоруд на Дніпрі, зарегулювання стоку всього Дністра", – розповідає він.

За його словами, не варто сподіватися, що це ніяк не відіб'ється на рівні грунтових вод і не вплине на українські ліси.

"Ми дійсно сьогодні стоїмо на порозі масштабної екологічної катастрофи, якої ми могли б запобігти за наявності політичної волі", – попереджає екс-міністр.

За словами Курикіна, вже сьогодні потрібно почати процес насадження лісів та очистки водойм, тому що сьогодні їхній стан безпосередньо пов'язаний зі станом лісів.

"Ключова проблема в тому, що переважна більшість національних програм не виконується, оскільки вони не знаходять реальної підтримки і розуміння на місцях, а в такій справі як залісення, наївно сподіватися на те, що буде дана команда, виділять гроші, а Держагентство лісового господарства почне висаджувати ліс", – сказав Курикін.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: