fbpx
Сьогодні
Фото 16:39 10 Сер 2018

Диво у руці: українська майстриня створює з морського каміння тварин, птахів та рибок

Одеситка Ірина Переверзєва перетворює гладку морську гальку в яскравих рибок і пухнастих тварин.

Незвичне хобі майстриня називає медитативним і завдяки йому за кілька років здобула популярність далеко за межами України, повідомляє "Сьогодні".

"Малювати я вчилася тільки в школі і сама, чесно кажучи, не очікувала, що у мене вийде. Якщо риби досить примітивні, потрібно просто придумати візерунок, то щодо реалістичних тварин дуже сумнівалася. Але з кожним разом виходило все краще", – поділилася Переверзєва.

Дівчина додала, що працює в основному акриловими фарбами, а для стійкості покриває готову роботу акриловим лаком.

Майстриня розповідає, що "полотно" для її малюнків привозять друзі з різних морів.

"Як правило, вибираю камінці гладкі, без сторонніх вкраплень. Ракушняк теж підходить, але потрібно вибирати добре обкатаний, – пояснює майстриня. – Малювала також на обкачаних стеклах, а на мушлях поки не дуже виходить, напевно, не знайшла поки відповідну. Друзі привозять мені каміння з різних морів, недавно приїхали камені з іншого узбережжя Чорного моря, з Болгарії, і вони зовсім інші, не схожі на наші".

Роботи Ірини розлітаються не лише в Україні, але й далеко за її межами: незвичайні звірята вже обживають нові будинки від Голландії до Узбекистану.

тварини з морського каміння

За її словами, першими моделями були власні кішка з собакою, але часто доводиться малювати по фото.

Сім'я художниці також поступово долучається до незвичайного захоплення Ірини: маленька дочка поки малює лише абстракцію, а чоловік любить кераміку і приносить незвичайні фігурки на розпис.

Новачкам майстриня радить пробувати, відкинувши страхи і сумніви: "Якщо перша робота і вийде погано, то друга, третя будуть набагато кращі, головне – не зупинятися".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: