fbpx
Сьогодні
14:41 09 Сер 2018

В Одесі скасували виступ Нобелівського лауреата Алексієвич через погрози організаторам

В Одесі скасували виступ Нобелівського лауреата, білоруської письменниці Світлани Алексієвич через погрози організаторам.

Про це у Facebook повідомив "Зелений театр", де мав відбутися виступ.

"За 4 години до виступу нобелівський лауреат Світлана Алексієвич була внесена в бази даних "Миротворець" за "пропаганду, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, і маніпулювання суспільно значущою інформацією" в ході виступу в Брукліні в 2016 році", – нагадали організатори.

І хоча за декілька годин Алексієвич зникла зі списку "ворогів" України за версією "Миротворця", організаторам надходили погрози щодо її виступу.

"Я дізналася, що надходять погрози організаторам сьогоднішньої нашої зустрічі і мені особисто, звинувачуючи мене в якихось надуманих образах, завданих українцям", – сказала сама Алексієвич

Тому вона зазначила, що "виступати у такій атмосфері буде для неї некомфортно", а "Зелений театр" наголосив, що не хоче піддавати аудиторію і спікера будь-якого роду ризикам.

"Діалоги зі Світланою Алексієвич скасовуються, ми приносимо вибачення за завдані незручності", – йдеться в пості.

Алексієвич є відомою білоруською письменницею. У 2015 році вона отримала Нобелівську премію з літератури. Вона не визнає анексію Криму та засуджує агресію Росії в Україні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: