fbpx
Сьогодні
13:49 09 Сер 2018

ООН знайшла порушення прав людини з боку ЗСУ під час бійні в Іловайську

Управління ООН з прав людини дійшло висновку, що під час подій в Іловайську у 2014 році Збройні сили також порушували права людей.

Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій у четвер на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Випадки, задокументовані і проаналізовані УВКПЛ в цьому звіті, свідчать про те, що під час бойових дій під Іловайськом усі сторони конфлікту припускалися серйозних порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права", – йдеться в доповіді.

Також там зазначається, що деякі з порушень, можливо, є навіть військовими злочинами.

В аналізі також підкреслюється, що українська влада не повною мірою провела розслідування злочинів під Іловайськом.

Управління верховного комісара ООН з прав людини рекомендує владі України продовжити процес ратифікації Римського статуту та внесення змін до Кримінального кодексу, які дозволять здійснювати кримінальне розслідування міжнародних злочинів на національному рівні.

Під час Іловайської трагедії переговори про коридор для виведення з облоги українських військових вели начальник Генштабу України Віктор Муженко та заступник Генерального штабу РФ генерал-полковник Богдановський.

Проте росіяни порушили домовленості і це коштувало життя за офіційними даними 366 солдатам-добровольцям, за іншими даними там полягло до 1000 бійців.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: