fbpx
Сьогодні
19:33 09 Сер 2018

Мова ультиматуму: КНДР звернулась до США щодо денуклеаризації

Північна Корея звинуватила Вашингтон у просуванні політики міжнародних санкцій незважаючи на кроки доброї волі з боку Пхеньяна.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву МЗС КНДР.

У відомстві заявили, що прогресс у питанні денуклеаризації буде неможливий, якщо Вашингтон у відносинах з КНДР слідуватиме "старим сценаріям".

При цьому у Північній Кореї запевнили, що вони і далі прагнуть втілювати широку угоду, досягнуту під час зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина 12 червня у Сінгапурі.

Сторони обіцяли працювати в напрямку денуклеаризації Північної Кореї, однак не змогли укласти угоду для втілення цієї мети. США наполягають на підтримці санкцій протии КНДР і кажуть, що Пхеньян не зробив достатньо для їх скасування.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що країна припинила тестування ракет, ядерні випробування та демонтувала "ядерні випробувальні майданчики", проте Сполучені Штати і далі наполягають на передусім денуклеаризації.

"Тим не менш, США відповіли на наші очікування підбурюванням до міжнародних санкції та тиску на КНДР", – заявили у Пхеньяні.

"Поки США дотримується застарілих сценаріїв, яких дотримувалися всі попередні адміністрації і не змогли досягти з ними успіху, не можна очікувати прогресу в реалізації спільної заяви, включаючи денуклеаризацію КНДР", – йдеться у заяві МЗС КНДР.

Білий дім і Держдеп поки не прокоментували ці заяви КНДР.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: