fbpx
Сьогодні
15:34 08 Сер 2018

Якщо Росія буде пробивати "коридор" до Криму, то НАТО застосує війська, - екс-глава розвідки

НАТО готове відкинути військовий нейтралітет у разі масштабного наступу Росії на Донбасі чи з боку Криму.

Про це розповів екс-голова зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

"Виникає питання, а чи не планують вони наступ: пробити коридор (до Криму, – ред.) або захопити іншу територію? На сьогоднішній день – і за нашими даними, і за даними наших західних партнерів є потужний стримуючий фактор з боку НАТО", – зазначив він.

За його словами, західні лідери разом з Китаєм домовилися, що у разі масштабного наступу росіян, НАТО відкине свій військовий нейтралітет.

"Тому що, якщо Путін на це піде, то ламається вся модель глобальної безпеки, і НАТО розблокує свій нейтралітет, який сьогодні умовно зберігає у військовому форматі щодо Росії", – сказав екс-генерал розвідки.

За його словами, у такому разі проти Росії будуть задіяні повноцінні війська НАТО.

"Тобто на сьогоднішній день можна стверджувати, що реальної системної загрози глобальних наступів немає. Але можливо локальне розширення зони конфліктів або бойових операцій", – додав він.

За його інформацією, лідер РФ Володимир Путін зобов'язався перед лідерами Європи та США, що Росія не буде робити якихось глобальних масштабних військових операцій на території нашої держави.

"Якщо ж він піде на якісь фантастичні дії, проігнорувавши весь світ, то це призведе до катастрофи в Росії", – зазначив Маломуж.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: