fbpx
Сьогодні
Погляд 14:52 08 Сер 2018

Як керівництво "ДНР" пенсіонерів в розхід пускає

Сьогодні в загниваючий «ДНР» проблем хоч греблю гати. Це і продукти харчування, і паливо, і, власне, самі люди. Але останнім часом найбільш гостро дають про себе знати проблеми з економікою. Вона і так завжди була не особливо розвинена, а зараз тим паче.

Величезною проблемою для жителів окупованих територій Донецької області є пенсія. Вірніше – її відсутність. Жителів поставили перед фактом, що при розрахунку пенсійних виплат не будуть враховані роки, відпрацьовані на території підконтрольної Україні (в перекладі з мови Захарченко: грошей немає, ви тримаєтеся).

«Геноцид!» – в унісон твердять пенсіонери «республіки». Громадяни, які перебувають в окупації і виходять на пенсію, зіткнулися з черговою проблемою. Пенсійний фонд повідомляє, що через нібито «неможливості перевірити» факт трудової діяльності на території підконтрольній українській владі цей період просто не буде врахований.

«У «ДНР» стали відмовляти в пенсії людям, які працювали на території, зараз підконтрольний Україні. Цей період просто не включається в стаж, тому що його «неможливо перевірити». І виходить, що стажу не вистачає, хоча людина все життя працювала і сплачував внески до ПФ», – кажуть самі жителі.

Причина криється не тільки в катастрофічному відсутності грошей. Недолік працюючих рук на окупованих територіях гостро позначається у всіх сферах діяльності. Нові кадри просто не з'являються, через те, що вся активна і працездатна молодь покидає цю територію, яка немає майбутнього, а утримати наявних все складніше і складніше. Досить популярним стало набувати статусу переселенця, вибравшись з болота і виїхавши, на підконтрольну Україні, територію. Та тільки не кожен пенсіонер зможе кинути все нажите, будинок, де провів все своє життя і поїхати. На таких людях цинічно і робиться акцент.

Не враховуючи трудовий стаж на території підконтрольній українській владі, пенсіонерам доводиться або далі працювати, або не отримувати пенсію. У будь-якому випадку, злочинне керівництво «республіки» знаходиться у своєму егоїстичному виграші.

Сергій Палков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: