fbpx
Сьогодні
14:54 08 Сер 2018

Свіжий президентський рейтинг: Порошенка обійшов навіть Ляшко

В оновленому рейтингу електоральних вподобань лідирує Юлія Тимошенко.

Відповідну інформацію оприлюднила соціологічна група "Рейтинг"

Лідером президентського рейтингу залишається Тимошенко, за яку готові проголосувати 17,7% тих, хто візьме участь у голосуванні і вже визначився з вибором.

За Гриценка можуть віддати свої голоси 10,7%, Бойка – 8,9%, Ляшка – 8,5%, Порошенка – 8,3%, Зеленського – 8,0%, Вакарчука – 8,0%, Рабиновича – 5,9%.

Рейтинг інших кандидатів менше 3%.  При цьому майже кожен п'ятий не визначився з вибором.

Тимошенко займає сильні електоральні позиції практично у всіх макрорегіонах, з відносно більш високими показниками на Заході, в Центрі та на Півдні. Основна електоральна база Гриценка на сьогодні також більше зосереджена в західних і центральних регіонах, тоді як в інших регіонах країни його позиції слабкіші.

Порошенка підтримують більш-менш рівномірно в усіх макрорегіонах за винятком Сходу. Ляшка – на Півдні і в Центрі, Вакарчука – на Заході.

Виборців Бойка, Рабиновича і Зеленського відносно більше на Сході і Півдні, з тією різницею, що Бойка і Рабиновича більше підтримують на Сході, а Зеленського – на Півдні.

Рейтинг інших кандидатів менше 3%.  При цьому майже кожен п'ятий не визначився з вибором.

Як показало опитування, від 45 до 65% респондентів взагалі не орієнтуються в планах кандидатів у президенти.

Майже половина опитаних однозначно мають намір голосувати на виборах президента, ще кожен п'ятий скоріше так, ніж ні.

Партійний рейтинг очолює Батьківщина, яку готові підтримати 19,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Другу позицію ділять Опозиційний блок, Громадянська позиція і партія "Слуга народу", за які готові проголосувати близько 11%.

За партію "За життя" мають намір віддати голоси 7,2%, за Радикальну партію – 7,0%, БПП Солідарність – 6,5%, Самопоміч – 4,3%, ВО Свобода – 4,1%, Аграрну партію – 2,5%.

Рейтинг інших партій – менше 2%. Майже кожен шостий не визначився з вибором.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: