fbpx
Сьогодні
09:52 07 Сер 2018

Західні банки бояться позичати "Газпрому" через суд з "Нафтогазом", - Reuters

Російський "Газпром" залишився без зовнішніх запозичень на Заході через поглиблення судової суперечки з українським "Нафтогазом"

Про це повідомляє видання Reuters з посиланнями на три джерела у банківській сфері.

Зокрема, це пов'язано з тим, що Лондонський суд в червні заморозив активи російського газового гіганта в Британії на прохання "Нафтогазу".

Один зі співрозмовників видання зауважив, що цей судовий вирок, ймовірно, налякав західні банки, які традиційно працюють з "Газпромом". Адже це підвищує ймовірність того, що будь-які нові грошові кошти, які компанія може заробити через Лондон, також можуть бути заморожені.

"Газпром" все ще здатний залучати кошти через російський ринок, однак це означає, що він стикається з більш високими витратами за позиками і тривалою невизначеністю у питанні регулювання.

Також російська компанія у червні планувала провести зустрічі з інвесторами, аби обговорити з ними питання щодо можливих євробондів. Однак ці угоди зірвали за кілька днів до оголошення вироку Лондонського суду 18 червня.

Співрозмовник зауважив, що таке рішення було ухвалено, оскільки відносини між Москвою і Заходом стали більш напруженими через санкції США проти російських бізнесменів і скандалу через спробу вбивства екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Інші джерела також наголосили, що "Газпром" планував продавати єврооблігації в євро та японських єнах восени, але ці плани теж зайшли в глухий кут.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: