fbpx
Сьогодні
13:00 07 Сер 2018

В найбільшому онлайн ЗМІ Білорусі обшуки: затримали головреда видання

Білоруські силовики прийшли з обшуком у бізнес-центр Omega Tower у Мінську, де знаходиться офіс найбільшого новинного порталу Білорусі TUT.BY

Про це повідомляє саме видання.

У будівлі оточено кілька поверхів, йде вилучення документації в редакції.

Крім того, затримані головний редактор TUT.BY Марина Золотова та редактор Анна Калтигіна, а також журналіст БелаПАН Тетяна Коровенкова.

У Слідчому комітеті заявили про порушення кримінальної справи за статтею за ч. 2 ст. 349 КК Білорусі (несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації, здійснений з іншої особистої заінтересованості, яка спричинила заподіяння істотної шкоди).

"До зазначеної протиправної діяльності причетні посадові особи видавничого дому Білоруська наука, ЗАТ БелаПАН, ТОВ ТутБай Медіа", – йдеться у повідомленні відомства.

Там також зазначили, що приводом для порушення кримінальної справи послужила заява республіканського унітарного підприємства БелТА "про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг, які надавалися названим підприємством одному з його замовників".

"Протягом двох років без відома і згоди республіканського унітарного підприємства здійснено понад 15 тисяч несанкціонованих підключень до інформації, що зберігається у комп'ютерній системі підприємства", – заявили у Слідчому комітеті Білорусі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: