fbpx
Сьогодні
Підтримай 11:46 07 Сер 2018

#ЗвільниСмугу: активісти домагаються впровадження закону про фото та відеофіксацію на дорогах

Місто можна вважати комфортним, якщо ним зручно пересуватись. На відміну від європейських міст, Київ орієнтований на автомобілістів. Через велику кількість авто на дорогах, у місті виникають затори. Мережа громадських перевезень в столиці недосконала, повітря загазоване, а мешканці не можуть вчасно дістатись до місця призначення, бо смуги громадського транспорту не працюють.

За підрахунками громадської організації "Екодія", пасажири автобусів та тролейбусів в Києві щоденно втрачають понад 30 хвилин часу у заторах.

"Ми промоніторили кожну з 19-ти смуг громадського транспорту і виявили – бюджет Києва втрачає мільйони гривень через відсутність контролю за порушеннями на смугах громадського транспорту", – наголошують активісти.

Президент підписав Закон про фото та відеофіксацію ще у 2015 році, проте він так і залишився на папері. Кінцеві терміни його впровадження відсутні.

"Завданням Міністерства внутрішніх справ України є забезпечення публічної безпеки громадян та підтримка порядку в державі. Впровадження та належне виконання Закону про автоматичну фото та відеофіксацію порушень на дорогах до кінця року є надзвичайно важливим. Команда ГО "Екодія" підготувала звернення до МВС з вимогою звільнити смугу", – розповідає Ганна Гуз, кампейнерка із транспортної політики ГО "Екодія".

Зазначається, що якщо уряд впровадить Закон про фото та відеофіксацію на дорогах, ми отримаємо:

  • безперешкодний проїзд громадського транспорту та служб екстреної допомоги
  • штрафування водіїв за рух чи парковку на смугах громадського транспорту
  • безпечний рух велосипедистів та пішоходів

Підписати звернення до МВС і зробити громадський транспорт більш зручним та вчасним можна на сайті ГО "Екодія".

Увімкни камеру – звільни смугу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: