fbpx
Сьогодні
17:05 07 Сер 2018

Україна вперше приймає британську конференцію про здоров'я в місті

13-14 вересня в Одесі пройде сьома конференція «Здоров'я в місті».

Подія організована МБФ «Альянс громадського здоров'я» за підтримки AFEW International (Нідерланди), Одеської міської адміністрації і організації Knowledge Action Change (Великобританія).

Конференція «Здоров'я в місті», що заснована в 2012 році, зосереджує увагу на здоров'ї і благополуччі людей і розглядає питання вживання алкоголю і наркотиків, здорового харчування, безпечної сексуальної поведінки та попередження насильства, а також факторів, що впливають на здоров'я жителів міст.

Загальна тема конференції в цьому році – «Здорові міста в епоху змін». Йтиметься про зміни в політичних і соціальних нормах охорони здоров'я на рівні міст, а також про сприйняття цих питань всередині міських спільнот. Окрему увагу приділять проблемі здоров'я уразливих груп населення.

«Ми не випадково обрали Одесу місцем проведення конференції. Багато з найбільш важливих проблем охорони здоров'я, такі як ВІЛ/СНІД, туберкульоз, стоять тут особливо гостро. Для нас велика честь приймати експертів з усього світу в Україні. А також це неоціненна можливість обмінятися досвідом з колегами з різних країн і отримати нові знання. Ми дізнаємося, як поліпшити вже існуючі програми та здоров'я городян в цілому», – говорить виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров'я» Андрій Клепіков.

Делегати з усього світу зберуться разом, щоб обмінятися найкращим досвідом у сфері охорони громадського здоров'я та зміни в соціальних, економічних і демографічних аспектах проблематики.

У конференції візьмуть участь майже 300 делегатів з числа муніципальних працівників, дослідників, громадських активістів та політиків з різних країн.

«Здорові сучасні міста це не ті, де багато лікарень, а ті, де живуть здорові люди. Здоровий спосіб життя, збалансоване харчування, чиста вода, знижений рівень стресу в місті і підтримка людей з особливими потребами – можуть і повинні стати пріоритетом місцевої влади», – підсумував Андрій Клепіков.

Відкрита реєстрація на захід для учасників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: