fbpx
Сьогодні
16:14 07 Сер 2018

У Києві впроваджують суміщений рух велосипедистів та громадського транспорту у виділених смугах

У Києві на бульварі Дружби Народів почали встановлювати дорожні знаки "Рух на велосипеді смугою громадського транспорту дозволено".

Про це повідомляє громадська організація "Київ – Велосипедне Місто".

"У Києві продовжується експеримент з дозволом суміщеного руху велосипедистів та громадського транспорту у виділених смугах. Минулого року, в серпні такий експеремент розпочато на бульварі Перова, вулиці Визволителів, вулиці Будівельників та проспекті Миру. Це були перші 12 кілометрів смуг громадського транспорту де дозволили рух на велосипеді. Цього року до експеременту долучили бульвар Дружби Народів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що смуги громадського транспорту тягнуться на бульварі від площі Великої Вітчизняної Війни, що поруч з мостом Патона, до початку мостового переїзду біля Либідської площі. Довжина смуг в один бік – 2,5 кілометри. Що в цілому збільшує велосипедну мережу Києва ще на +5 кілометрів. Відтепер довжина смуг громадського транспорту, де дозволено рух на велосипеді в Києві становить 17 кілометрів.

Наразі на бульварі Дружби Народів розпочато етап встановлення дорожніх знаків, також з часом мають нанести дорожню розмітку і на самих смугах- піктограму велосипеда поруч з великою літерою "А".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: