fbpx
Сьогодні
22:23 07 Сер 2018

Погрози болем: російські лікарі обіцяють застосувати до Сенцова каральну медицину

Медики цивільної лікарні у місці відбування терміну незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова, який вже 86 добу голодує в колонії міста Лабитнангі, погрожували застосувати до нього каральну медицину – насильницьке годування.

Про це адвокат Дмитро Дінз написав у Facebook.

«Олег Сенцов не вірить в забезпечувальні заходи з боку Росії. Раніше його привозили в цивільну лікарню для обстеження та можливості поміщення в медичний заклад цивільного типу. Головний лікар, як дізнався, кого до нього привезли, сказав, що прив'яже Олега до лікарняного ліжка, напічкає його насильно медичними препаратами і штучним харчуванням. Якщо ж Олег буде відмовлятися, то трубу з штучним харчуванням поставить в ніс або рот, на крайній випадок в задній прохід. Ось такі лікарі в Росії бувають. Каральна медицина», – пише Дінз.

Він також опублікував звернення адвоката «Міжнародної агори» Наташі Добрєвої, що представляє інтереси Сенцова в Страсбурзі, в ЄСПЛ. Звернення Добрєвої від 7 серпня адресовано Представнику РФ при Європейському Суді з прав людини – заступник Міністра юстиції РФ Михайлу Гальперіну. Ґрунтуючись на рішенні ЄСПЛ від 25 липня 2018 року про надання Сенцову найбільш прийнятного для нього лікування, адвокат запропонувала розпорядитися про переведення Сенцова в Клінічний багатопрофільний медичний центр «Святитель Лука» у Сімферополі.

На тому ж зверненні є текст, дописаний Сенцовим. Він просить не клопотати про переведення його в іншу лікарню, тим більш таку далеку, з кількох причин. По-перше, Сенцов не впевнений, що його «туди довезуть живим». По-друге, він підкреслює, що «ніякі інші лікарі мене не вилікують, тому що я не хворію, а голодую і не збираюся зупинятися».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Сенцов Олег не верит в обеспечительные меры со стороны России. Ранее его привозили в гражданскую больницу для…

Posted by Дмитрий Динзе on Tuesday, August 7, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: