Новини

Гроші Колеснікова і Льовочкіна: екс-партнер Манафорта пояснив, як їм платили українські політики

Колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс на суді розповів, що за роботу в Україні їм платили через компанії на Кіпрі.

Про це повідомляє УП з посиланням на  The Washington Post.

"Він (Манафорт – ред.) зазначив, що українські бізнесмени хотіли, щоб ми створили банківські рахунки на Кіпрі", – засвідчив Гейтс.

За словами Гейтса, українські бізнесмени озвучили відповідну вимогу, бо вже мали там рахунки і, таким чином, могли легко переслати гроші.

Гейтс розповів, що Манафорту через кіпрські рахунки платили колишній екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков і глава адміністрації президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін.

Колишній партнер Манафорта засвідчив, що Льовочкін контролював компанію Telmar Investments. Ця компанія була джерелом платежів Манафорту, які, як засвідчила раніше його адвокат Синтія Лапорта, були замасковані як дохід.

Гейтс пояснив, що українські політики створювали компанію на Кіпрі і використовували її для оплати іншій компанії, яку вже створив Манафорт на острові.

Водночас офіційно українські політики та Манафорт не підписували жодних документів і не керували цими компаніями. Замість них були місцеві директори, які ставили свої підписи, за що їм і платили гроші.

Гейтс додав, що такі компанії нічого не продавали і не мали співробітників.

"Цілями цих компаній було прийняття платежів і здійснення платежів", – пояснив він.

Манафорт отримував мільйони доларів через ці компанії. Спочатку суми виплат складали 1,1 -3 мільйона доларів і доросли до 4 мільйонів, коли Янукович став президентом і призначив Манафорта своїм радником.

Однак, коли Янукович втратив владу, Гейтс розповів, що гонорари Манафорта почали зменшуватися.

"Він сказав, що деякий час Манафорт працював на "Опозиційний блок, але через те, що нова партія не мала влади, у неї було менше доступу до готівки, щоб заплатити Манафорту і його команді", – цитує видання слова Гейтса.

Він зауважив, що вкінці 2014 року Манафорту надійшов останній платіж за роботу в Україні.

"Це ключовий факт, бо прокурори стверджують, що саме припинення виплат за роботу в Україні призвели до того, що Манафорт вирішив зайнятися банківським шахрайством для підтримки свого розкішного способу життя", – наголошує The Washington Post.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні планують до кінця 2024 року запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій має намір уже до кінця цього року запустити… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У запорізькому цирку зірвалися з висоти неповнолітні гімнасти: поліція встановлює обставини

Двоє неповнолітніх гімнастів у Запорізькому державному цирку під час виконання номера зірвалися з 3-метрової висоти… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що у червні може початися шлях до справедливого миру

Президент України Володимир Зеленський заявив, що світова більшість повинна примусити росію до миру та може… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У межах проєкту “Заряджай ЗСУ” фонд BGV спільно з мережею “КОЛО” зібрав 688 206 грн

Фонд BGV спільно з мережею "КОЛО" у межах проєкту "Заряджай ЗСУ" зібрав 688 206 грн.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Зеленський поговорив з лідером демократів в Палаті представників США та запросив його в Україну

Сьогодні, 28 квітня,  глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншості в Палаті… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Кандидатку в президенти США від Партії зелених затримали під час пропалестинської акції

Сотні людей затримала поліція під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.