fbpx
Сьогодні
09:24 06 Сер 2018

Українці можуть обрати свого Путіна в 2019 році, - журналіст

Українці можуть обрати на виборах 2019 року людину, яка буде правити в країні у наступні 20-30 років.

Про це "Апострофу" розповів журналіст і публіцист Віталій Портников.

"Можливо, Майдан-2014 був, умовно кажучи, тільки російським 93-м роком. Можливо, ми якраз наближаємося до моделі м'якого путінського авторитаризму, який прийде, запанує на 20-25 років, і можливо, його автором буде президент, якого оберуть в 2019-му. А можливо, прем'єр-міністр, якого оберуть в 2019 році, і ця фігура затримається на 20 або 30", – сказав журналіст.

За його словами, лише певна частина громадських активістів будуть боротися з цим протягом декількох років, проте не більше того.

"Потім їх всадять в якусь раду з прав людини при президентові або прем'єрі і на цьому вони заспокояться, а історія з громадянським суспільством завершиться", – вважає Портников.

При цьому він також висловив думку, що майбутній президент взагалі не матиме ніякого значення для України, тому сценарій "путінізму" радше підходить майбутньому прем'єр-міністру.

"Треба просто розуміти, що будь-яка людина, який виграє вибори, по-перше, не зможе нічого реально втілити в життя, тому що буде ще в гіршому становищі, ніж Порошенко в 2014 році. А по-друге, ми повинні обговорювати президентські вибори в комплексі з парламентськими. Він (майбутній президент, – ред.) може програти парламентські вибори, а Верховна Рада може бути ще більш фрагментованою, ніж вона є зараз. Ось тоді прізвище президента не буде мати значення", – вважає Портников.

Таким чином, якщо президент не зможе контролювати більшість у Раді, вся влада в країні перейде до прем'єра, якого призначить парламентська більшість.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: