fbpx
Сьогодні
21:30 06 Сер 2018

У Києві напали на будинок журналістки, поліція відкрила кримінальне провадження

На будинок, в якому проживає журналістка телепрограми "Надзвичайні Новини" і телеведуча Вікторія Сеник разом з батьками, було скоєно напад.

Про це повідомляє голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко з посиланням на інформацію тележурналіста Костянтина Стогнія.

"Люди в камуфляжній формі перелізли через паркан і стали вибивати двері в будинку. Мама Вікторії і сусіди підняли шум, викликали поліцію. Це сполохало нападників. Наряд, що прибув, не зміг затримати зловмисників, які втекли на автомобілі. Одного з нападників нібито впізнали. За попередніми даними – це представник чеченського кримінального угруповання, який перебуває в розшуку", – йдеться в повідомленні в Facebook.

При цьому Стогній нагадав, що Сеник переїхала до батьків після того, як в її зйомну квартиру біля станції метро Політехнічний інститут вломилися через вікно невідомі.

"Тоді спрацювала сигналізація. Прибулий на спрацювання наряд теж тоді нікого не зміг затримати. Цінності не пропали, за винятком маленької іконки на ланцюжку. Мабуть, йде полювання за інформацією. Або залякування", – додав він.

Поліція Київської області вирішує питання про відкриття кримінального провадження у зв'язку з інцидентом.

"Вранці в понеділок невідомі перелізли через паркан будинку в Васильківському районі, в якому живе мама журналістки. Зловмисники походили по двору біля будинку, і, напевно, злякавшись, що їх побачить сусід, втекли на автомобілі ще до приїзду груп поліції", – розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Головного управління Національної поліції в Київській області.

За фактом нападу на дім журналістки Вікторії Сеник відкрито кримінальне провадження за статтею про порушення недоторканності житла. Про це повідомила прес-служба поліції Київської області.

"Правоохоронці кваліфікували подію за ст. 162 Кримінального кодексу України – порушення недоторканності житла. Наразі опитані свідки. Проводяться заходи із встановлення осіб, причетних до скоєння злочину", – йдеться у повідомленні.

Наразі встановлено, що з місця події зловмисники зникли на автомобілі Мazda, оперативно-розшукові заходи тривають.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: