fbpx
Сьогодні
16:50 06 Сер 2018

Справа Гандзюк: суд заарештував підозрюваного у нападі на активістку

Фото: khersondaily.com

У понеділок, 6 серпня, суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою стосовно Миколи Новікова, підозрюваного у замаху на вбивство активістки і керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк.

Про це повідомив спікера Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Херсонський міський суд обрав міру запобіжного заходу для підозрюваного в замаху на вбивство керуючої справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк – тримання під вартою на 2 місяці без права на внесення застави", – йдеться у повідомленні.

Слідчий суддя вважає за необхідне не визначати розмір застави.

Це рішення захист може оскаржити в апеляційному суді впродовж 5 днів.

Варто також зазначити, що адвокат Новікова на засідання не з'явився, після чого суд призначив йому державного захисника.

Сам Новіков та його рідна сестра у суді засвідчили, що їх не було в Херсоні в день нападу на Гандзюк: з 27 липня до 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик, пише УП.

Захисник Новікова заявив, що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 осіб. Крім того, адвокат сказав, що Новіков не знайомий із Гандзюк, а також має відмінні риси з людиною з фоторобота.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні невідомий напав на співробітницю місцевої міськради, обливши її кислотою. Гандзюк отримала опіки 30% тіла.

Серед версій у розробці слідства: службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція і побутовий конфлікт.

Нацполіція затримала підозрюваного у нападі 3 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: