fbpx
Сьогодні
Фото 08:59 06 Сер 2018

На Луганщині створили мурал, який пропагує сімейні цінності

Фото: Depo.Донбас

У Новопскові на Луганщині 1 серпня завершили роботу над першим муралом, який створили за ініціативою місцевої волонтерки Марини Богун.

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на місцевих активістів.

Мурал з'явився на будинку, що розташований по вулиці Магістральній, 270-а.

"На муралі зображені двоє дітей: хлопчик грає на піаніно, а дівчинка його уважно слухає. Ініціатором створення проекту стала волонтерка Марина Богун, яка народилася саме в цьому селищі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зображення, яке обрали для муралу, намалювала київська художниця-ілюстратор Надія Каламєєць. На її думку, зображення передає фундаментальні цінності, такі як: кохання і ніжність, теплоту та щирість стосунків між чоловіком і жінкою, повагу до гідності людини, творчість і любов.

мурал Новопсков

Фото: Depo.Донбас

Проект втілив у життя харківський художник Андрій Пальваль та творча група "Кайлас-В".

"Андрій має неабиякий досвід у цій сфері: він був виконавцем муралів із зображеннями Михайла Грушевського у Києві, Тараса Шевченка та "Кузьми" Скрябіна у Харкові, Джона Лєнона в Ізюмі та інших street-art проектів", – йдеться у повідомленні.

Авторка проекту – Марина Богун, яка навчалася в місцевих закладах культури, активно представляла селище на всеукраїнських пісенних конкурсах і фестивалях, а зараз мешкає в Києві, зазначає, що хотіла, аби рідне селище долучилося до міст і селищ України, де є витвори вуличного мистецтва.

"Хочеться, щоб цей арт-об'єкт став нагадуванням мешканцям селища про їхні таланти, самобутню культуру, про родинні цінності і любов. Мурал буде моєю подякою до тих талановитих і неймовірних людей, які працюють в культурі, освіті та вкладають в наше майбутнє вже сьогодні", – зазначила Богун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: