fbpx
Сьогодні
22:44 03 Сер 2018

Нові санкції. У США з'явився законопроект щодо обмеження прав Росії в Інтерполі

Американські сенатори від обох партій в четвер внесли в Конгрес законопроект, який посилює антиросійські санкції.

Про це повідомляється на сайті Сенату.

Співавторами ініціативи виступили Роберт Менендес (Демократична партія), Ліндсі Грем (Республіканська партія), Джон Маккейн (республіканець), Корі Гарднер (республіканець), Бен Кардін (демократ), Джин Шахін (демократ).

Відзначається, що новий документ – всеосяжний, в разі прийняття він посилить економічний, політичний і дипломатичний тиск на Росію. Однією з цілей законопроекту сенатор Грем назвав відхід Росії з України. При цьому чинний режим санкцій він назвав занадто слабким, щоб зупинити президента РФ Володимира Путіна.

Законопроект, серед іншого, передбачає посилення санкцій щодо енергетичного і фінансового секторів Росії, її олігархів і державних підприємств, застосування санкцій щодо російського суверенного боргу. Крім того, документ прописує введення санкцій за хакерські атаки і створення в США центру зі знешкодження російських загроз.

До того ж, законопроект передбачає обмеження права РФ на використання механізму винесення так званих червоних повідомлень в Інтерполі (оголошення осіб в міжнародний розшук). Про це пише ТАСС з посиланням на текст законопроекту, який отримало агентство.

З точки зору сенаторів, які розробили документ, Російська Федерація зловживала механізмом червоних повідомлень Інтерполу з переважно політичними цілями і для здійснення допитів і переслідування своїх політичних опонентів.

"Генпрокурору в координації з міністром внутрішньої безпеки слід використовувати вплив Сполучених Штатів в Інтерполі для обмеження і припинення зловживання урядом РФ механізмами Інтерполу, включаючи тимчасову заборону на використання урядом Російської Федерації механізму червоних повідомлень", – наголошується в законопроекті.

Крім того, сенатори переконані, що особам, оголошеним в розшук Інтерполом на вимогу Росії, не має обмежуватися в'їзд на територію Сполучених Штатів, і таким особам не може бути відмовлено в отриманні політичного притулку.

Також законопроект поширює санкції на державні цінні папери Росії з терміном погашення більше 14 днів. ТАСС відзначає, що документ спрямований на фактичне введення заборони на проведення американськими фізичними та юридичними особами будь-яких операцій з суверенним боргом Росії.

Зараз законопроект знаходиться на розгляді в профільному комітеті Сенату.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: