Мінфін пропонує посилити контроль за грошовими переказами

Міністерство фінансів пропонує ввести ідентифікацію клієнта і зазначати мету проведення фінансової операції при переказі коштів без відкриття рахунку на суму, що перевищує 30 тисяч гривень.

Про це йдеться в неофіційному тексті проекту закону на Ліга.Закон.

Грошові перекази на суму, що дорівнює або перевищує 30 тис грн, повинні будуть супроводжуватися повною інформацією про платника і одержувача переказу коштів (включаючи місце проживання, серію і номер паспорта, ідентифікаційний код).

Перекази на суму менше 30 тис грн повинні супроводжуватися мінімальною інформацією про ініціатора та отримувача переказу (ПІБ або найменування юрособи, номер рахунку або унікальний обліковий номер фінансової операції, який дозволяє здійснити відстеження операції).

Суб'єктам первинного фінмоніторингу буде заборонено здійснювати переказ коштів в разі відсутності вищевказаної інформації.

Ці вимоги не поширюються на операції зняття коштів з власного рахунку, переведення коштів з метою сплати податків, штрафів, комунальних платежів, при використанні електронних грошей для оплати товарів або послуг, переведення менше 30 тис грн для оплати товарів або послуг (за умови, що платіжна система може відстежити переказ коштів і визначити особу, яка уклала договір з одержувачем про поставки товарів або надання послуг), а також операції із забезпечення проведення переказу коштів, здійснювані операторами послуг платіжної інфраструктури.

Передбачається підвищення порога операцій, які підпадають під фінмоніторинг, зі 150 тис грн до 300 тис грн.

Також перелік суб'єктів первинного фінмоніторингу, які будуть повідомляти Держфінмоніторинг про підозрілі фінансові операції, доповнять бухгалтери та податкові консультанти.

Заплановано поступовий перехід на ризик-орієнтований підхід при поданні інформації про підозрілі фінансові операції, удосконалення процедури визначення бенефіціарних власників компаній і введення адекватних заходів впливу за порушення антилегалізаційного законодавства від письмового попередження та штрафних санкцій до анулювання ліцензії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

У Німеччині екстремісти спалили будинок глави Rheinmetall за постачання зброї в Україну

Ліві екстремісти з руху RAF вночі 29 квітня спалили садовий будинок гендиректора концерну Rheinmetall Арміна… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

На Сумщині ввели додаткові обмеження у зв’язку з постійними обстрілами росіян

На Сумщині обласна військова адміністрація ввела додаткові обмеження у 15 прикордонних громадах, що межують з… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Понад 700 “Цирконів”, “Оніксів”, ракет Х-69 та “Калібрів”: у ГУР розповіли про орієнтовні запаси зброї рф

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило орієнтовні запаси росії ракет типу “Циркон”, “Онікс”, "Калібр"… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Найманці з Непалу масово дезертирують з російської армії, – розвідка

Найманці з Непалу, які прибули воювати проти України в лавах російської армії, масово дезертирують. При… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Міноборони співпрацюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Представники Міністерства оборони України зустрілись з однією з найбільших світових компаній у сфері супутникової зйомки.… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Умєров провів розмову з міністром оборони Ірландії: обговорили ситуацію на фронті й будівництво фортифікацій

Міністр оборони Рустем Умєров під час телефонної розмови із віцепрем’єр-міністром, міністром оборони та міністром закордонних… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.