fbpx
Сьогодні
21:28 03 Сер 2018

ГПУ сумнівається у законності громадянства Новинського

Генеральна прокуратура перевіряє, чи законно у 2012 році отримав українське громадянство народний депутат від "Опозиційного блоку", олігарх Вадим Новинський.

Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду Києва від 31 липня, пише УП.

Тоді суддя дав слідчим доступ до справи Державної міграційної служби про прийняття Новинського до громадянства та дозволив вилучити документи.

"У органу досудового розслідування виникли обґрунтовані сумніви вважати, що в матеріалах справи… відсутній оригінал Указу Президента України Януковича Віктора Федоровича… про прийняття до громадянства України Новинського Вадима Владиславовича", – йдеться в рішенні.

Відповідно, прокуратура вважає, що в документах відсутній і підпис Януковича як уповноваженої особи.

Крім того, слідчі наполягають, що "необхідно дослідити справжність підписів та написів" від імені самого Новинського.

Йдеться про справу щодо тиску Януковича та інших представників влади на Українську православну церкву, зокрема, викрадення помічника покійного митрополита Володимира – архієпископа Драбинка.

Слідство стверджує, що "були зібрані необхідні докази винуватості" нардепа, однак виникла необхідність отримати можливість використовувати як докази матеріали справи про надання йому громадянства.

Крім того, того ж 31 липня суд знову дав дозвіл на затримання трьох головних підозрюваних: Віктора Януковича, екс-очільника МВС Віталія Захарченка та колишнього начальника ГУМВС Валерія Коряка. Усі вони втекли з країни та переховуються від правоохоронців.

Російський бізнесмен Новинський отримав громадянство України від тодішнього президента Віктора Януковича 1 червня 2012 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: