fbpx
Сьогодні
17:26 03 Сер 2018

Денісова показала житло у Києві, яке знайшли для звільненого політв'язня Костенка

Політв'язню Олександру Костенко, який вийшов на свободу в РФ, облаштували тимчасовий прихисток в одному зі столичних гуртожитків.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Олександр – кримчанин, родина його живе в анексованому Криму. Повернутись туди для нього не є можливим. Ми намагалися зв'язатися з Оленою Костенко – мамою Олександра, але її телефон відключений. Потрібно було знайти для нього житло", – написала вона.

Денісова каже, що для того, щоб вирішити це питання довелося звернутися спочатку до прем'єра Володимира Гройсмана і до столичного мера Віталія Кличка.

"Приміщення було знайдено – це 2 кімнати з балконом, санвузлом. Частково мебльовані – є три ліжка, зараз займаємось доукомплектуванням меблями. Безумовно, це тимчасове житло на півроку – рік", – пояснила Денісова.

Також вона зазначила, що офіс омбудсмена допоможе Костенку оформити статус внутрішньо переміщеної особи і всі інші документи.

Коли стало відома дата звільнення Олександра Костенка, ми з Iryna Gerashchenko зустрічалися із родинами політв'язнів,…

Posted by Людмила Денісова on Friday, August 3, 2018

Уповноважена президента в мінській гуманітарній групі ТКГ Ірина Геращенко сподівається, що Костенку своєчасно виплатять кошти від уряду.

Також Геращенко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що українська сторона заздалегідь готувалася до звільнення Костенка, бо "з боку РФ можуть бути "сюрпризи".

"Зранку українські дипломати забрали Олександра. Зараз з ним радник з консульських питань Геннадій Брескаленко. На нашій дипломатичній автівці вони їдуть до Москви, де ночуватимуть у Посольстві", – повідомила Геращенко.

Вона додала, що 4 серпня у супроводі двох українських дипломатів Костенка повернуть до Києва.

Одного з політв'язнів Кремля Олександра Костенка сьогодні звільнено з Кірово-Чепецька Кіровської області. В Олександра…

Posted by Iryna Gerashchenko on Friday, August 3, 2018

1 серпня засудженого в анексованому Росією Криму активіста Майдану Костенка випустили на свободу. В українця закінчився термін відбування покарання.

Його затримали в Сімферополі у лютому 2015 року співробітники спецслужб Росії.

За версією російського слідства, 18 лютого 2014 року в ході "масових заворушень" в Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут".

Активіст начебто кинув камінь у бійця "Беркуту".

Після анексії Росією Криму, "суд" анексованого півострова вирішив, що дії Костенко були спрямовані на "насильницьке повалення конституційного ладу в Україні".

Також силовики стверджували, що він без дозволу, незаконно зберігав удома нарізну зброю. Костенко не визнає звинувачень.

У лютому 2016 року стало відомо, що Костенко потребує термінової медичної допомоги, у нього відсихає рука.

Окупований суд ув'язнив Костенка на 4 роки й 2 місяці, пізніше термін скоротили до 3 років і 6 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: